Krajicek Foundation & Koningsspelen

De Krajicek Foundation motiveert jeugd in aandachtswijken om het beste uit zichzelf en anderen te halen door middel van sport en bewegen. 

Op 129 Playgrounds in 42 gemeenten organiseren wij iedere week gratis sport- en spelactiviteiten en brengen zo iedere week ruim 5.800 kinderen structureel in beweging. De activiteiten worden georganiseerd door professionele buurtsportcoaches en jongeren uit de wijk.

Deze jongeren nemen deel aan de Krajicek Academy waarin zij alles leren over het werk op en rondom de Playgrounds en waarin zij de kans krijgen om hun maatschappelijke talenten (verder) te ontwikkelen. In ruil daarvoor ontvangen ze een studiebeurs. Inmiddels hebben we al meer dan 2.700 studiebeurzen mogen uitreiken.

Ook organiseren wij samen met de Johan Cruyff Foundation de Koningsspelen: het sportieve Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. Het projectteam van de Koningsspelen is gehuisvest in het kantoor van de Krajicek Foundation.

Samen met gemeenten, maatschappelijke partners, (vermogens)fondsen en het bedrijfsleven zetten wij ons in voor een sportieve, sociale en verbonden samenleving.

Meer weten? Loop dan langs bij unit 46 of bezoek onze website.

naar de website