International Tea & Coffee

Over ITC Academy
Wat ooit begon als liefhebberij op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een heuse academie.
Bij oprichter Richard Schukkink stroomt thee en koffie door de aderen. Al als kind nam hij bijzondere theeën mee naar huis vanaf zijn vakantiebestemming. Maar ook de liefde voor koffie zat er al vroeg in, begin jaren negentig kocht hij een Kees van der Westen-espressomachine voor privégebruik. Tel daar het reisvirus en een onbegrensde nieuwsgierigheid naar alles wat met koffie en thee te maken heeft bij op en je hebt -dat durven wij wel te zeggen- de man met de meeste passie en kennis op dat gebied te pakken.

Toptrainers
Omdat Richard niet alle trainingen en cursussen zelf kan geven -al zou hij dat het liefste doen- heeft hij een aantal mede-fanatici opgeleid. Niet alleen krijgen onze trainers alle kennis uit eerste hand, ook gaan ze mee op thee- en koffie reizen. Verder krijgen ze een opleiding in hoe ze kennis het beste aan jou over kunnen brengen. Wel zo handig.

Leren door te doen
Een groot deel van onze trainingen bestaat uit veel koffie en thee maken, ruiken en proeven. De theorie die je leert breng je dus meteen in de praktijk. Om er voor te zorgen dat alles wat je leert beklijft, toetsen we je opgedane kennis regelmatig. Zo waarborgen we onze kwaliteit als SVH-erkend opleidingsinstituut.

Wereldreizigers
We zijn bij International Tea and Coffee Academy dol op reizen naar landen van herkomst. Zo houden we onze kennis up-to-date, kennis die we graag weer aan jou overdragen! Wil je ook snuffelen aan koffiebonen en theeblaadjes plukken? Dat kan! Ieder jaar maken we trips naar thee- en koffie producerende landen. Niets zo bijzonder als zien waar jouw geliefde warme drank vandaan komt.

Consultancy
Alle kennis die we in huis hebben gebruiken we niet alleen om barista’s en theesommeliers op te leiden. Als onafhankelijk kennisinstituut adviseren we ook bedrijven die actief zijn op de koffie- en theemarkt. Wat we doen is heel breed; van het afstellen van koffiemachines voor Philips en Lidl tot het trainen van personeel bij Nestlé, Simon Lévelt en Bagels & Beans. Lees hier meer over onze activiteiten in de industrie.Unit: 72

naar de website